Γαλάζιο
Σχετικά με εμάς Το ιστορικό εστιατόριο του Φαληρακίου “Paradise”
χωρίς τίτλο 9

Το ιστορικό εστιατόριο του Φαληρακίου “Paradise”

Στο Φαληράκι υπάρχει άλλη μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1965. Η τοποθεσία βρίσκεται στο κέντρο του όρμου του Φαληρακίου και τα 50 μέτρα απόστασή του από τη θάλασσα, το καθιστούν την ιδανική τοποθεσία του νησιού.

 Ο κ. Σωτήρης Βαγιανός, ο οποίος ήταν ψαράς στο επάγγελμα και η σύζυγός του Διαμαντούλα ήταν οι ιδρυτές ενός εστιατορίου με το χαρακτηριστικό όνομα «Παράδεισος». Το μενού εκείνη την εποχή ήταν περιορισμένο αλλά μοναδικό… .Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν φρέσκο ψάρι, ψαρωμένο από τη θάλασσα μας και φρέσκα λαχανικά από τον κήπο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο εστιατόριο που δημιουργήθηκε και λειτούργησε στην περιοχή.

Σημαντική ήταν η συμβολή του ιστορικού εστιατορίου στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής. Οι επισκέπτες κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη έχτισαν φιλικές σχέσεις με την οικογένεια των ιδιοκτητών και χρόνο με τον χρόνο και από στόμα σε στόμα έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι στο νησί της Ρόδου υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Φαληράκι και εκεί θα βρείτε στη μέση του κόλπου. το εστιατόριο του κ. Σωτήρη. Έτσι κάθε χρόνο καταφθάνουν νέοι επισκέπτες στο εστιατόριο αναζητώντας την ταβέρνα του κυρίου Σωτήρη. Έτσι μοιραία τη δεκαετία του '70 το εστιατόριο μετονομάστηκε σε «Ταβέρνα Σωτήρης». Πιστή στις αρχές της όλα τα χρόνια κράτησε ψηλά το επίπεδο της γαστρονομίας με την ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα θαλασσινά και το υψηλότερο επίπεδο στις πρώτες ύλες.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο κ. Σωτήρης μετέφερε με αγάπη το εστιατόριο και την τεχνογνωσία του, αλλά και την αρχή της ελληνικής φιλοξενίας στα παιδιά του.

Την ίδια συνταγή συνέχισαν περήφανα ο γιος του Μιχάλης και η σύζυγός του κυρία Άννα. Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη έχουν οικοδομήσει μαζί τους μια φιλική σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης εδώ και πολλά χρόνια. Ελληνικές βραδιές με τον Μιχάλη και την Άννα να τους τραγουδούν ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρουν την πληρότητα της Ελληνικής Κουζίνας μέχρι τη δεκαετία του 2010, όταν η ταβέρνα Σωτήρης έγινε το Galazio Restaurant & Beach Bar.

Ο κύριος Μιχάλης και η κυρία Άννα με την ίδια αγάπη παρέδωσαν τα ηνία στον γιο τους Σωτήρη Βαγιανό. Στη νέα εποχή της επιχειρηματικής ιστορίας που επαναλαμβάνεται, ο Σωτήρης Βαγιανός ο νεότερος, χτίστηκε στις αρχές του παππού και των γονιών του και κατάφερε να διατηρήσει και να αυξήσει τη φήμη του εστιατορίου. Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρόδου λατρεύουν το Γαλάζιο και το επιλέγουν κάθε καλοκαίρι για τον κύριο λόγο ότι δεν είναι ένα τουριστικό εστιατόριο αλλά μια επιχείρηση με αξιοπιστία και υψηλό επίπεδο. Έτσι οι επισκέπτες του νησιού που πλέον επιλέγουν μια επιχείρηση που προτιμούν οι ντόπιοι ζουν το ελληνικό καλοκαίρι με αυθεντικό τρόπο με τους Έλληνες.

Το νέο όνομα είναι εμπνευσμένο από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που βλέπει ο επισκέπτης να έρχεται εδώ. Ένα εστιατόριο συνδυάζει πλέον την ελληνική κουζίνα με την υψηλή γαστρονομία, την απλότητα με την πολυτέλεια και την ξέγνοιαστη χαλάρωση.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι μιλάμε για ένα οικογενειακό εστιατόριο. Η παιδική χαρά του εστιατορίου χαρίζει απλόχερα το χαμόγελο στα παιδιά αλλά και τη σιγουριά που χρειάζονται οι γονείς για να απολαύσουν τη διαμονή τους εδώ, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών τους.

Στα 30 μέτρα από το εστιατόριο η οικογένεια δημιούργησε πολυτελή καταλύματα σε προσιτές τιμές με τον διακριτικό τίτλο Galazio Beach και Faliraki blue Villas στα οποία γίνεται η ελληνική φιλοξενία που είναι ακόμα η αρχή της οικογένειας.

Αν οι γονείς ή οι παππούδες σας έχουν πάει διακοπές στη Ρόδο στο παρελθόν, ρωτήστε τους για τις αξέχαστες στιγμές που πέρασαν μαζί μας. Galazio Restaurant & Beach Bar στο χρώμα του καλοκαιριού στη Ρόδο.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

χωρίς τίτλο 69 300x300 1